Med vinogradi po Halozah

Zelo slabe vremenske napovedi so bile za marsikoga razlog, da je v soboto ostal doma. Konjiški planinci pa so se kljub temu odpravili v osrčje Haloz, kjer so v Podlehniku krenili na že lani planirano pot, a se želje takrat niso izpolnile, na razgibano Haloško pot, ki se vije po haloških gričih med vinogradi, delno tudi po gozdu in cesti. Čeprav je bilo Pohorje zjutraj že odeto v težke temne oblake, od koder je planince pozdravljala prelepa mavrica, ki je po vsej verjetnosti že napovedovala prihajajoče padavine, so bile Haloze in nižje ležeči kraji še obsijani z jutranjim soncem. Prav čarobno se je bilo sprehoditi ob jezeru, med vinogradi in občudovati prečudovite jesenske barve povsod, kamor je segal pogled. A se je vreme začelo kvariti. Opoldne so se po krajšem postanku v eni izmed haloških kleti, kjer so bili na degustaciji, kar se na Martinovo soboto seveda spodobi, so se planinci odločili, da pohod skrajšajo in jo čim prej mahnejo domov. Bil je skrajšan pohod, a pohodniki pa so se vrnili domov dobre volje, poplačani za lepe razglede po okoliških jesensko obarvanih haloških in drugih hribih ter dolinah.

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

V.Ka.