Na Ravni gori

Pretekla sobota je bila prijetna za potepanje po jesensko obarvanih hribih, saj je ves dan sonce prijetno grelo pohodnike. Konjiški planinci so se odpravili v Hrvaško Zagorje, kjer so se po jutranji kavici na izhodišču planinske poti podali na prijetno hojo na Ravno goro. V začetku jih je pot pripeljala do pod ostenja Velikih pečin, nato do vrha Pusti duh. Po kratkem postanku, so pot nadaljevali, najprej do cerkve do cerkve Sv. Treh Kraljev in potem do samega vrha Ravne gore, kjer je manjši razgledni stolp. Sledil še krajši del poti mimo vzletišča zmajarjev do Filićevega doma na Ravni gori, kjer so nekateri planinci izkoristili tudi možnost ogleda učne poti “Balkon”. Ker pa pot tukaj še ni bila zaključena, dan je bil sončen in izredno topel za ta jesenski čas, so se kmalu spustili po poti proti gradu Trakošćan, ki ima bogato zbirko zgodovine gradu ter bližnje in daljne okolice in si ga tudi ogledali. Na koncu so si privoščili še prijeten sprehod ob Trakošćanskem jezeru.

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

V.Ka.