Dan slovenskih planincev

Prekrasen sončen dan je minulo soboto privabil v Kamniško Bistrico veliko število slovenskih planincev, ki ni bil samo sončno obarvan, ampak tudi praznično. 120 let slovenskega planinstva je dal še poseben pečat praznovanju »ob dnevu slovenskih planincev«. Na to pot smo se podali tudi konjiški planinci.

Ena skupina se je iz Kamnika podala proti Kamniški Bistrici po malo lažji prekrasni Koželjevi poti in po petih urah prispela na cilj, druga skupina pa je izbrala malo težjo in daljšo pot imenovano Martinj steza. Martinj steza je najlepša med vsemi nad Kamniško Bistrico. S Kopišč je drzno speljana čez izredno zanimiv naravni prehod v slikoviti steni Martinj turna in nas pripelje na zahodno planoto Velike planine. Konjiški planinci so uživali v prepadnih razgledih in se spotoma povzpeli še na stranski, prav tako razgledni vrh Kopa nad globoko dolino Kamniške Bele, preko katere so uhajali pogledi na Kamniškega dedca in Zeleniške špice. V Kamniški Bistrici je potekala proslava ob dnevu planincev v organizaciji PZS. Polni lepih doživetij (upam, pa da ne tudi klopov, ki jih je tam polno), smo se seveda z obveznim postankom na Trojanah, varno vrnili domov, seveda že z novimi plani za prihodnje planinske dogodivščine.

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Marta Šmalc in Jože Kamenšek