Potepanje po Kamniško-savinjskih Alpah…

Velika skupina konjiških planincev se je tokrat odpravila do Jezerskega, kjer so se razdelili v tri skupine in vsaka izmed teh je opravila svojo pot.

Prvi in najhitrejši so se odpravili na Babe. Po zanimivem srečanju z Davom Karničarjem v zatrepu Ravenske Kočne, je po vzponu na Jenkovo planino sledilo drzno prečenje Bab s sestopom na Jezersko sedlo in po blagodejnem sestopom ter dričanjem po snežiščih skozi Mrzli dol proti Okrešlju.

Tu so se jim pridružili pohodniki, ki so se podali od Planšarskega jezera po lovski poti proti Krajnski koči na Ledinah in se preko Savinskega sedla spustili do Okrešlja. Sledil je še skupen spust mimo slapa Rinka v Logarsko dolino.
Do Češke koče na Spodnjih Ravneh se je podala manjša skupina pohodnikov, kjer je uživala ob pogledih na okoliške vrhove in si tokrat res vzela čas za občudovanje prekrasnega planinskega cvetja. Po spustu nazaj do Planšarskega jezera so se potem z avtobusom odpravili preko Pavličevega sedla po glavnino utrujenih pohodnikov, ki so si gasili žejo in hladili utrujene mišice pod slapom Rinka. Utrujeni, a zadovoljni so bili v Konjicah, še preden se je stemnilo.