Četrtkovci – Na Strnadovem travniku

Minuli četrtek so se Četrtkovci odpravili proti Socki, od koder so se po markirani poti odpravili na prijeten jesenski pohod proti Kislici. Na Kislico se niso povzpeli, saj tudi niso imeli to v planu. Na Strnadovem travniku, prelepem neokrnjenem predelu, kjer imajo ŠD iz Socke lepo leseno kočo, jih je pričakalo presenečenje. Naša planinca Gelca in Zvonko sta jim pripravila pogostitev. Domač, v krušni peči pečen kruh, pa druge dobrote in seveda tudi še razne tekoče zadeve, so kaj kmalu končale v lačnih želodcih pohodnikov. Saj so imeli v svojih nahrbtnikih tudi kaj za pod zob, a kaj ko so bile ponujene Gelcine dobrote neprecenljivo vabljive in dobre. Tudi harmonikarja sta priskrbela in začela se je gor na travniku prava planinska zabava s plesom.

Tako lepi jesenski utrinki in razgledi, na vse strani planincem so poplačali trud za prehojeno pot, obenem pa se je že začelo »kovanje« novih planov za prihodnje četrtke, med drugim tudi praznovanje zaključka leta. Naslednji četrtek se zopet dobijo.

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

V.Ka.