Konjičani na očaku slovenskih gora

V soboto 9. avgusta se je 25 pogumnih Konjičanov kljub lepi napovedi zapeljalo v deževno in oblačno Gorenjsko. V gornjesavski dolini se je vreme razjasnilo in v daljavi se jim je že kazal Triglav v vsej svoji mogočnosti. Naskok so pričeli v dolini Vrat mimo Aljaževega doma preko Tominškove poti do Triglavskega doma na Kredarici.

Po zasluženem počitku je sledil vzpon na Triglav, 2864 m. S pomočjo strokovnega vodenja planinskih vodnikov in njihovih pomočnikov so pripeljali 10 udeležencev, ki so prvič osvojili najvišji vrh Slovenije. Vsi prvopristopniki so prejeli planinski krst in priznanje o osvojitvi Triglava. Sledil je še sestop na dom Planika pod Triglavom, kjer so prenočili.Naslednji dan so se vsi udeleženci odpravili do Tržaške koče na Doliču ter sestopili v dolino Zadnjice do zaselka na Logu, kjer so pričakali avtobus. Po ogledu zgodovinskih znamenitosti v Logu pod Mangartom (Rabeljski tunel in grobovi padlih v I. Svetovni vojni), jih je preko Predela, Rablja in Trbiža šofer g. Miran Marinšek varno pripeljal nazaj v domači kraj. Na vrh Triglava so prvič priplezali: Urška Kokljič, Tomi Retuznik, Sanja Jelovšek, Alenka Tajnikar, Jakop Jošt, Žan Regoršek, Rok in Vida Ungar, Uroš Vaudi in Saša Matul.

Failed to get data. Error:
Start tag expected, '<' not found

Data returned by Google:
The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.

Za PD Slov. Konjice, Tomaž LEVART