Konjičani na očaku slovenskih gora

V soboto 9. avgusta se je 25 pogumnih Konjičanov kljub lepi napovedi zapeljalo v deževno in oblačno Gorenjsko. V gornjesavski dolini se je vreme razjasnilo in v daljavi se jim je že kazal Triglav v vsej svoji mogočnosti. Naskok so pričeli v dolini Vrat mimo Aljaževega doma preko Tominškove poti do Triglavskega doma na Kredarici.

Po zasluženem počitku je sledil vzpon na Triglav, 2864 m. S pomočjo strokovnega vodenja planinskih vodnikov in njihovih pomočnikov so pripeljali 10 udeležencev, ki so prvič osvojili najvišji vrh Slovenije. Vsi prvopristopniki so prejeli planinski krst in priznanje o osvojitvi Triglava. Sledil je še sestop na dom Planika pod Triglavom, kjer so prenočili.Naslednji dan so se vsi udeleženci odpravili do Tržaške koče na Doliču ter sestopili v dolino Zadnjice do zaselka na Logu, kjer so pričakali avtobus. Po ogledu zgodovinskih znamenitosti v Logu pod Mangartom (Rabeljski tunel in grobovi padlih v I. Svetovni vojni), jih je preko Predela, Rablja in Trbiža šofer g. Miran Marinšek varno pripeljal nazaj v domači kraj. Na vrh Triglava so prvič priplezali: Urška Kokljič, Tomi Retuznik, Sanja Jelovšek, Alenka Tajnikar, Jakop Jošt, Žan Regoršek, Rok in Vida Ungar, Uroš Vaudi in Saša Matul.

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Za PD Slov. Konjice, Tomaž LEVART