Čez Goro do Starih Slemen …

V soboto se je večje število konjiških in drugih planincev odpravilo pogledat, kaj je na drugi strani Konjiške gore. Svojo pot so pričeli pri športni dvorani ter se odpravili v zimski opremi po zasneženi in spolzki poti mimo Starega gradu.

Slemene 2013

Med rahlim sneženjem so se povzpeli do Treh križev, kjer so pot nadaljevali pot proti Kamni gori do Starih Slemen, do prijazne domačije Kumškovih. Postregli so jim z domačimi dobrotami, hkrati pa je bilo tam dovolj priložnosti za srečanje s planinskimi prijatelji in znanci, ki so prišli iz smeri Dramelj. Na poti proti domu je sledil še kratek postanek pri Gastužu. Ker pa dobrega ni nikoli preveč, se je veliko planincev odpravilo do postojanke pri Olgi in Štefanu, tam so jih že po stari dobri navadi pogostili s toplimi in hladnimi napitki. Planinci so preživeli en lep dan v naravi, ki je res bila prava zimska in prav zasnežena, se nadihali svežega zraka, se naklepetali in nabrali novih moči za naslednje zimske dni.

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

V. Kamenšek