OBVESTILO: Pohod na Krvavico je odpovedan!

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 21. novembra 2015 na Krvavico – 909 m.
Odhod ob 7.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Vabimo vas na jesenski pohod na Krvavico, 909 metrov visok skalni čok, s katerega so zelo lepi razgledi na Posavsko hribovje in na del Kamniško- Savinjskih Alp. Ime je dobila po rdeče obarvanem osrednjem delu zahodne stene. Leta 1998 je bila Krvavica razglašena za geomorfološki ter botanični naravni spomenik.
Naša pot se bo pričela v vasi Loke pri Vranskem. Na vrh se bomo povzpeli po krajši, delno zahtevni poti. Skozi naravno okno v vrhnjem delu severnega pobočja bomo cilj dosegli v eni uri in pol. Sestopili bomo po daljši in lažji poti mimo Zajčeve planinske koče nazaj v Loke (okoli dve uri).

Možna bo tudi lažja varianta do Zajčeve koče po lažji poti in nazaj.
Opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved. Priporočljive so palice in dobri pohodni čevlji.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Hrana in pijača iz nahrbtnika (Zajčeva koča ni več odprta). Povratek v Konjice predvidoma do 15. ure.

Stroški avtobusnega prevoza so 10,00 € za člane in 5,00 € za mladino.
Izlet bosta vodila Franci in Irena M 051 304 917. Prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.