Lučka Bela – Korošica – Ojstrica

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 4. julija 2015 na pohod Lučka Bela – Kocbekov dom na Košršici – Ojstrica. Odhod ob 4.00 uri z AP v Konjicah.

Planinsko društvo Konjice vas vabi 4. julija 2015 na turo na Ojstrico. Začetek poti bo v dolini Podvolovljek. Povzpeli se bomo po dolini Lučke Bele (586 m) čez Stare Stale do Kocbekovega doma na Korošici (1808 m). Iz doline do Korošice je 4,5 ur hoje in 1320 m vzpona. Vsi, ki boste želeli, boste lahko šli še na Ojstrico (2350 m), kamor je še 1,5 ure hoje in 542 m vzpona. Nato se bomo vsi skupaj spustili po isti poti nazaj v dolino.
Na Kocbekovem domu na Korošici si bomo lahko kupili topel obrok in pijačo. Odhod z avtobusne postaje v Konjicah bo ob 4 uri zjutraj, da se bomo izognili popoldanski oblačnosti na Ojstrici. Vrnili se bomo do 21. ure. Vsi udeleženci, ki zjutraj radi popijete kavico, to storite doma, ker do Kocbekovega doma na Korošici ne bo možno popiti te žlahtne jutranje pijače.

Za turo je potrebno imeti dobro obutev, zaščito za dež, rezervna oblačila za slučaj slabega vremena, priporočljive so pohodne palice, priročno prvo pomoč in hrano ter tekočino.
Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Stroški za avtobusni prevoz bodo 12,00 € za člane in 6,00 € za mladino.
Pohod bo vodila Lidija in vodniki PD Konjice, prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com.