Kapunar (1.051 m)

V soboto, 9. oktobra 2021, vas vabimo na Kapunar (1.051 m)

Odhod ob 6.00 uri z AP v Slov. Konjicah

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na pohod po obmejnem območju med Slovenijo in Avstrijo. Pohod bomo pričeli v vasici Remšnik. Pot nas bo vodila nekaj časa po cesti in nato po kolovozni poti mimo cerkvice sv. Urbana do nekdanje karavle. Povzpeli se bomo na Kapunar in sestopili proti MMP Radelj. V prvem delu sestopa bo potrebna nekoliko večja previdnost, nato bomo hodili po lepo urejeni kolovozni poti. Ob mestoma razgledni poti bomo lahko občudovali slovenske vrhove in pogorja – Pohorje, Kozjak, Uršljo goro, Peco ter vrhove v Avstriji, ki smo jih v preteklih letih že osvojili. Naša pot na Kapunar je tudi del Koroške planinske poti (KPP). Na poti boste lahko zbrali dva žiga na kontrolnih točkah (Remšnik in Kapunar).

Prvi del poti: Remšnik – Kapunar (1.051 m) – MMP Radelj.
Čas hoje: 4 ure (vzponi: 391 m; sestopi: 409 m; skupaj: 800 m).

Z MMP Radelj se bomo odpeljali do Mute, kjer so v preteklosti potekale pomembne trgovske poti. Sprehodili se bomo mimo rotunde sv. Janeza Krstnika do nekdanje mitnice in istoimenske kavarne Mitnica, ki se nahaja ob sotočju Bistrice in Drave.

V nadaljevanju na bo pot vodila proti vasici Libeliče, ki ima v slovenski zgodovini posebno mesto. Ogledali si bomo tudi obeležje 15. poldnevnika, ki je pritrjeno nad vhodom v libeliško župnišče.

Drugi del poti: Libeliče – mejni prehod Libeliče in glede na želje pohodnikov tudi sprehod ob mejni črti med Slovenijo in Avstrijo po polju do obrežja Drave in nazaj v Libeliče.
Čas hoje: približno 1 ura

Stroški avtobusnega prevoza so 15,00 € za člane in 8,00 € za mlade planince.

Pohod tehnično ni zahteven. Udeleženci morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Opremite se planinsko (planinski čevlji, topla oblačila, nahrbtnik, pohodne palice) in vremenu primerno.

Ne pozabite na veljaven OSEBNI DOKUMENT!

Na izletu bomo upoštevali priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja COVID-19. Maska je obvezna, prav tako pogoj PCT.
Hrana in pijača iz nahrbtnika, saj ob poti ni planinskih koč.

Vrnitev v Slov. Konjice predvidoma do 17. ure.
Izlet bova vodila Štefka M 031 377 752 in Vlado z vodniki PD Konjice.

Do zapolnitve sedežev na avtobusu prijave zbira Štefka na E gorenak.stefka@siol.net in (če nimate e-maila) na M 031 377 752.

Vodnika si pridržujeta pravico do določenih sprememb ali odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitve udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Izleta se lahko udeležijo samo člani Planinske zveze Slovenije s plačano članarino za leto 2021.