Razgledna vrhova na stičišču Karavank in Kamniško Savinjskih alp

Razgledna vrhova na stičišču Karavank in Kamniško Savinjskih alpKonjiški planinci so končno dočakali dan, ko so razmere omogočile gorniško turo, ki so se je zaradi avtobusnega prevoza lahko udeležili bolj številno. Želja po spoznavanju novih obzorij je bila velika, zato so si za cilj zadali kar dva vrhova z izvrstnimi razgledi v enem dnevu. Na izhodišču na Jezerskem se je oblikovalo več skupin, ki so si zastavile cilje po svojih željah; bolj uživaška skupina je spoznavala lepote domačij in Planšarskega jezera ter uživala v sončnih razgledih na slikovite okoliške vrhove. Večina se je podala na strm vzpon od cerkve sv. Ožbolta proti Virnikovemu Grintavcu in spotoma skrenila še na skalno razgledišče Žmitkov špic. V nadaljevanju so med vzponom in na vrhu uživali v razglednem veličastju na severna ostenja Grintavcev, na Karavanke in na slikovite doline na obeh straneh meje in nato sestopili nazaj po izpostavljenem grebenu proti sedlu Žingerc. Nadalje jih je pot vodila po starih graničarskih poteh in gozdnih cestah mimo Roblekove planine in opuščene karavle do Jezerskega vrha, kjer se je manjša skupina napotila še na višji in zahtevnejši Pristovški Storžič na avstrijski strani, ki je ponujal še veličastnejše razglede. Po osemurni turi so se vsi zbrali pri jezeru in se prijetno utrujeni in obogateni z novimi doživetji napotili proti Konjicam. Turo je pripravil in ob pomoči vodnikov odlično izpeljal Tomaž.
JKa