Kolesarjenje po obronkih Tolmina

Zbor kolesarjev bo na parkirnem prostoru pri Kmetijski zadrugi Slovenske Konjice ob 6.40 uri, kjer naložimo kolesa na prikolico.

Mesec julij je vroč mesec, zato se je kolesarska sekcija PLANINSKEGA DRUŠTVA odločila, da organizira kolesarjenje ob reki Tolminki kjer so temperature primernejše, vse do njenega izvira. Očarala vas bo čudovita narava, kulturne znamenitosti , ostanki I. sv. vojne in Rapalske meje. Turo bomo izvedli v soboto, 31. julija 2021. Sama kolesarska trasa je dolga cca 33 km, mogoče kak km več – nikoli se ne ve ter okoli 1.420 višinskih metrov. Sama trasa je zelo razgibana – malo gor, malo dol, a skupaj bomo zmogli. Dobrodošli tudi udeleženci z električnimi kolesi.

Za na pot je priporočljivo treking kolo s širšo profilirano gumo ali gorsko kolo.

OBVEZNA OPREMA VSAKEGA UDELEŽENCA:
kolesarska čelada, očala, kolesarske rokavice, rezervna zračnica, VELJAVEN osebni dokument, zaščita za sonce in dež, hrana in pijača za čez dan, svetilka za ogled kakšnega bunkerja ob poti. Možna bo tudi pokušina znamenitega TOLMINSKEGA SIRA.

Zaradi nastale situacije je obvezno imeti s sabo zaščitno masko. Vsak vstop v zaprt prostor je potrebna uporaba zaščitne maske.

Načrtovano turo bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili.
Glede ostalih zaščitnih ukrepov prosimo, da sledite napotkom NIJZ.
Prijave na izlet so potrebne zaradi logistike koles E matjaz.rebernak@gmail.com
Za vse ostalo poskrbimo mi, samo pridite in že drvimo. Z nami je vedno lepo, tudi tokrat bo.
Vrnili se bomo do večera istega dne – vsaj tako je planirano.
Izlet bodo vodili kolesarsko-planinski vodniki PD Slovenske Konjice. Vodja ture Matjaž Rebernak.