Podelitev priznanj za leto 2020

Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje prejemnikom za njihovo dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu.
Naše planinsko društvo je za priznanja predlagalo Ivico Pančič, Jožefo Zlato Esih, Nado Marijo Kovač in Štefana Bezenška.
Na jesenskem druženju članov, 16.oktobra 2021 na Lovskem domu v Konjiški vasi, jim je predsednik društva Matjaž Rebernak podelil častne znake PZS, Albini Obrovnik pa društveno priznanje Planinka Grča.

Bronasti častni znak PZS – Ivica Pančič

Bronasti častni znak PZS se podeljuje posameznikom za daljše, vsaj petletno, uspešno delo na področjih opisanih v 2. členu pravilnika.

Obrazložitev predloga:

Ivica Pančič je tudi dolgoletna članica PD Konjice. Če ji služba dovoljuje, se zelo rada udeležuje naših društvenih pohodov po Sloveniji, rada pa tudi zahaja v našo Konjiško goro. Je sicer bolj tiha, ko pa se razgovori, je prijetna sogovornica. Ima veliko energije, saj vedno pride na cilj brez težav. Veliko ji pomeni iskreno prijateljstvo in zaupanje med pohodniki, kar je zelo dobrodošlo v današnjem času.

Ivica Pančič:
Zahvaljujem se za priznanje. Sem bila zelo vesela in hvaležna, da ste se odločili, da ga jaz sprejmem. Čeprav si ne pripisujem veliko zaslug zanj… Pohodi so meni v veselje in zadovoljstvo in upam, da bomo še velikokrat šli skupaj v gore.

Bronasti častni znak PZS – Jožefa Zlata Esih

Obrazložitev predloga:
Zlata Esih je dolgoletna članica PD Konjice in je velika ljubiteljica narave in pohodov, posebno je aktivna pri odseku Četrtkovci. Dobre volje in pozitivne energije ji nikoli ne zmanjka. Pozna veliko zdravilnih rožic in tudi gobic. Večkrat nas preseneti tudi s svojimi pekovskimi izdelki. Njena energija in nasmeh nam popestrijo naša srečanja.

Zlata Esih:
Naprej veliko presenečenje, da sem med prejemniki priznanj tudi jaz, a občutek, da dobiš tako priznanje pa je zelo lep. Čeprav v društvu nisem bila preveč aktivna, razen pri kakšni delovni akciji in izletih, pa je verjetno k mojemu izboru pripomoglo tudi moje dolgoletno članstvo v PD Konjice. Hvala lepa in upam, da se bomo se srečevali na naših izletih.

Srebrni častni znak PZS – Nada Marija Kovač

Srebrni častni znak PZS se podeljuje posameznikom za dolgoletno uspešno delo na področjih opisanih v 2. členu pravilnika, ki so praviloma že prejeli bronasti častni znak PZS in je od podelitve minilo vsaj 5 let.

Obrazložitev predloga:

Nada Kovač je tudi dolgoletna članica PD Konjice. Je med najstarejšimi člani in je še vedno zelo aktivna, saj je nepogrešljiva pri četrtkovih pohodih. Polna energije in volje nam je velikokrat za vzgled, posebno če na poti pride do kakšne ovire. Rada tudi zapoje, speče kakšno pecivo, da nas pohodnike malo posladka. Še vedno tudi šiva in marsikdo ima pri njej narejen predpasnik, ki ga spominja na njo. Njena dobra volja je nalezljiva, saj vedno pride na zastavljen cilj.

Nada Kovač:
Presenečena in ponosno sem prejela Srebrni znak PZS. S čim sem si ga zasluzila? Morda z rednim udeleževanjem na planinskih pohodih in v premagovanju vzponov, saj sem med najstarejšimi pohodniki. S srcem in dušo sem uživala na skrbno izbranih pohodih in tudi pri Četrtkovcih, kar je zasluga vodnikov. Hvala za priznanje.

Zlati častni znak PZS – Štefan Bezenšek

Zlati častni znak PZS se podeljuje posameznikom za izjemne dosežke in dolgoletno uspešno delo na področjih opisanih v 2. členu pravilnika. Zlati častni znak se ob pogojih iz 2. člena praviloma podeljuje posameznikom, ki so že prejeli srebrni častni znak in je od podelitve minilo najmanj 8 let.

Obrazložitev predloga:
Štefan Bezenšek je dolgoleten član PD Konjice. Je tudi aktiven član markacističnega odseka društva, ki se udeležuje raznih akcij, ki jih morajo markacisti urediti izven njihovega programa. Za svojim nasmehom včasih skriva zaskrbljenost, vendar ko se stvari dobro iztečejo, pa nas zabava s svojimi »vici« in energijo. Je zelo delaven v domačem okolju, če mu čas dopušča, pa naredi tudi skok v Konjiško goro. Prav v tem letu (2020) je dopolnil okrogel jubilej in mu vsi iskreno čestitamo.

Štefan Bezenšek:
“Ko sem v soboto, 16.10.2021, na jesenskem druženju pri Azizu prejel Zlati znak PZS, sem bil zelo presenečen. Zdaj sem ponosen in vesel, ker to ne pomeni konec mojih aktivnosti v planinskem društvu. Še naprej bom zgleden planinec in aktiven markacist. Obljubim tudi, da bo moj “društveni” traktor še naprej na razpolago. Hvala Planinskemu društvu Slovenske Konjice za izkazano zaupanje.”

Planinka Grča – Albina Obrovnik
Društveno priznanje za aktivne planince po 70.letu
ALBINA OBROVNIK je članica PD že vrsto let in je vedno pripravljena za žur. Kljub operaciji kolena ne odneha kar tako… Želimo ji še zdravja in druženja s planinci v naši lepi naravi.

Albina Obrovnik:
Presenečena in vesela sem prejela naziv Planinka GRČA. To mi pomeni priznanje za dosedanje in spodbudo za nadaljno sodelovanje pri planinskih aktivnostih. Ob tej priložnosti se zahvaljujem organizatorjem in vodnikom, da tudi za nas veterane pripravijo primerne poti, na katerih nikoli ne manjka smeha in prijetne družbe.

Nagrajencem iz srca čestitamo!

Planinsko društvo Konjice, November 2021