Kebelj – Črno jezero – Sv. Trije Kralji – Kebelj

V soboto, 15. maja 2021 vas vabimo na planinski pohod Kebelj – Črno jezero – Sv. Trije Kralji – Kebelj.

Odhod ob 8.00 z avtobusne postaje v Konjicah.

Z lastnimi prevoznimi sredstvi se bomo zapeljali do Keblja na Oplotnico. Od tam nadaljujemo peš po pohorskih poteh preko Zajčjega gradu, Nadgrada in mimo Kota do Črnega jezera. V nadaljevanju gremo do Sv. Treh Kraljev in nato nazaj na Kebelj. Skupno bo 4 do 5 ur, lahke hoje, zato se vremenskim razmeram primerno opremite!

Poti tehnično niso zahtevne, je pa potrebna ustrezna psihofizična pripravljenost.
Primerno tako za starejše in mlajše pohodnike.

Prijave sprejema Štefka Gorenak na E gorenak.stefka@siol.net M 031 377 752 ob prijavi navedite ime in priimek ter GSM številko (NIJZ zahteve). Zaradi nastale situacije je obvezno imeti s sabo zaščitno masko. Vsak vstop v zaprt prostor je potrebna uporaba zaščitne maske. Načrtovano turo bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili.
Glede ostalih zaščitnih ukrepov prosimo, da sledite napotkom NIJZ.
Vodil bo Tomaž Levart M 041 211 231 s pomočjo vodnikov PD Slov. Konjice.

Sv, Trije Kralji

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto in veljaven osebni dokument.

Poskrbeti za ustrezno psihofizično kondicijo, dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru, dežju in mrazu.

Hrana in pijača iz nahrbtnika. Priporočajo se pohodniške palice.