Jože Kamenšek – Spominska plaketa PZS za 70 let

Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje prejemnikom za njihovo dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu. Na malce drugačni in skromnejši podelitvi je podelila svečane listine 8 zaslužnim posameznikom, spominske plakete PZS 16 planincem ob življenjskih jubilejih, šest priznanj vodstva PZS za posebne dosežke in se na takšen način prostovoljcem zahvalila za prispevek k razvoju planinstva.

SPOMINSKE PLAKETE PZS, Planinska zveza Slovenije podeljuje ob življenjskih jubilejih svojim najzaslužnejšim članom za njihovo dolgoletno zvesto in izjemno uspešno delo.
Spominsko plaketo PZS za 70 let let je prejel član PD Konjice JOŽE KAMENŠEK za dolgoletno predsedovanje društvu, za delo na področju planinskega vodništva in turnokolesarskega vodništva. Jože je zaslužen, da se je z veliko prostovoljnega dela postavil stolp na najvišji točki Konjiške gore – na Stolpniku.

Predsednik PD Konjice Matjaž Rebernak je zapisal:
Jože Kamenšek je vse od vstopa v PD zelo aktiven član na vseh področjih delovanja. Od leta 1993 do leta 2001 je bil predsednik društva. In prav v času njegovega predsedovanja se je rodila ideja, da bi na najvišji točki Konjiške gore – na Stolpniku ( 1.012 m ) postavili stolp. Leta 1997 se je tudi ta ideja uresničila in Jože je lahko svečano nazdravil z svojo ekipo ob kozarcu šampanjca – otvoritev 25 metrov visokega jeklenega stolpa
Vse dogodke je skozi leta fotografiral in dokumentiral za arhiv društva. Vsako leto je pod njegovim vodstvom nastal letni koledarček pohodov in kar nekaj let tudi društveni koledar.
Jože je vodnik PZS kategorij A, B, C, D, E in G. To pomeni, da zna varno voditi planince v lahkih in zahtevnih razmerah, v kopnem in v snegu, pa tudi lahke turne smuke.
Je inštruktor planinske vzgoje in turnokolesarski vodnik II ( to so težavnostno in orientacijsko zahtevne ture ). Prav zadnja leta Jožeta povezujemo predvsem s turnim kolesarstvom. Marsikateri zapriseženi planinec je v tej panogi kolesarstva našel nove izzive – tudi Jože…
Jože Kamenšek je s svojim znanjem veliko doprinesel k razvoju planinskega društva, tudi sedaj kot podpredsednik društva s svojim znanjem in predvsem z svojo karizmo pomaga z nasveti in idejami. Treba poudariti njegovo nesebično pomoč na novo usposobljenim planinskim vodnikom pri njihovem poslanstvu, to je prijatelje planince varno voditi po planinskih poteh.
Joža veliki HVALA za vso dosedanjo delo v okviru Planinskega društva Slovenske Konjice in HVALA za nasvete v prihodnje.

Vir: https://novice.si/page/najvisja-priznanja-planinske-zveze-slovenije-tudi-v-poljcane-slovenske-konjice-in-celje/