Prekolesarimo STKP v enem dnevu 2020

V soboto, 12. september 2020 vas Planinsko društvo Slovenske Konjice in Planinska Zveza Slovenije – komisija za turno kolesarstvo vabita na kolesarsko akcijo prekolesarimo STKP v enem dnevu 2020 Ruška koča – Ribniška Koča

30: Ruška koča-Ribniška kočaRuška koča- Osankarica- Koča na Pesku- Koča Pesnik- Ribniška koča

Ta etapa turnokolesarske poti nas bo popeljala čez najbolj samotne in divje predele Pohorja. Sicer etapa ne obeta daljših vzponov in spustov, pa bomo klub temu nabrali kar lepo število višinskih metrov. Ves čas bomo kolesarili po bolj ali manj samotnih gozdnih cestah.
Pot nas bo vodila mimo smučišča Cojzarica proti dolini Lobnice ( slap Šumik – z kolesom ni možen dostop do slapa – potrebna primerna obutev ). Pot bomo nadaljevali v smeri Osankarice, kjer je kontrolna točka – žig ter dalje proti Koči na Pesku – naslednja kontrolna točka in žig. Tu bo daljši postanek z okrepčilo. Po okrepčilu se spustimo po dolini Radoljne in ves čas sledimo pohorski kolesarski tranverzali (označeno PT). Pot sicer ni pretirano razgledna vse do malo pred Kočo Pesnik, ki je tudi kontrolna točka (žig se nahaja na skrinjici, ki je nameščena na koči), kjer se lepo vidi zahodni del Kozjaka in Golica. V nadaljevanju nas čaka še vzpon do najvišje ležeče koče na Pohorju Ribniške koče– kontrolna točka (žig se nahaja v koči). Od koče je čudovit razgled proti severu.

Start etape bo pri Ruški koči 12.9.2020 ob 8.00 uri – individualni prevoz
Organiziran prevoz oseb in koles 12.9.2020 ob 6.30 v Slovenskih Konjicah na parkirišču pri KZ VSE OSTALE INFORMACIJE Uroš Vahter 041 838 919 Matjaž Rebernak 041 837 086

Etapo bodo vodili: TKV PD SLOVENSKE KONJICE Uroš , Matjaž, Jože, Lidija

Prijave na: izključno na https://migimigi.si/stkp1dan/ se prijaviš z svojimi podatki, naslovom, izbrano kolesarsko traso Ruška koča – Ribniška koča

Navodila PZ Slovenije:

Da bo vse zares potekalo brez težav, moramo biti vsi udeleženci ture ustrezno opremljeni. To je seznam opreme, ki jo moraš pripraviti za uspešno udeležbo:

  • treking ali gorsko vzmeteno kolo s širokimi, profiliranimi gumami, primerno za vožnjo po poteh, ki niso asfaltirane,

  • kolesarska čelada, zaščitne kolesarske rokavice, sončna očala,

  • nahrbtnik, primeren za kolesarjenje,

  • obleka, namenjena turnemu kolesarjenju,

  • rezervna oblačila (majica s kratkimi in dolgimi rokavi, anorak, rokavice, kapa),

  • zadostne količine brezalkoholne pijače, primerne za dolgotrajne športne aktivnosti,

  • hrana, primerna za dolgotrajne športne aktivnosti,

  • rezervna zračnica, tlačilka, priročen set orodja za terenska popravila kolesa,

  • torbica s priročno prvo pomočjo za kolesarje.

POMEMBNO!

Če udeleženec na zbirnem mestu pred začetkom izleta nima ustrezne opreme, ga vodnik ne sme sprejeti v vodeno skupino, saj je od pravilne priprave in opremljenosti posameznika odvisna varnost cele skupine!

Vodnik lahko zagotovi varno vodenje, če kot udeleženec izpolnjuješ sledeče pogoje:

1. Star / stara si najmanj 18 let. Mlajši udeleženci se lahko udeležijo ture le v spremstvu staršev ali skrbnikov, kateri prevzamejo polno odgovornost za njih.

2. Si zdrav / zdrava in v dobri psihofizični kondiciji.

Pomembne informacije!

1. Etape so različno dolge. Podrobne informacije o turi ti bo posredoval vodnik, ki bo vodil tvojo izbrano etapo, po tem, ko dobiš potrditev, da je bila tvoja prijava sprejeta.

2. Prevoz na začetek in po zaključku ture organiziraš sam/a oziroma v dogovoru s tvojim vodnikom na posamezni etapi. 

3. Za vse dodatne informacije bomo vodniki seveda na voljo po prejeti prijavi. Seveda lahko posreduješ vprašanja tudi na e-mail: stkp1dan@pzs.si.

4. Vsak udeleženec ture dobi brezplačen Dnevnik slovenske turno kolesarske poti.

5. Tvoja udeležba na skupni vseslovenski turi Sprejmi Migi Migi izziv! STKP v enem dnevu 2020! je brezplačna. Če si kot udeleženec / udeleženka pripravljen / pripravljena prispevati k opremljanju in vzdrževanju STKP, lahko to storiš s prostovoljnim prispevkom na TR SI56 6100 0001 6522 551 pri Delavski hranilnici, model 00, sklic 3-10-10, namen: STKP.

6. Tura bo izvedena v vsakem vremenu, ki je še primerno za varno dolgotrajno kolesarjenje. Če vodniki posameznih etap presodijo, da je vreme neprimerno oziroma ne morejo zagotoviti varnega kolesarjenja, si pridržujejo pravico do odpovedi vodenja po posameznih etapah.

Če nisi redno na kolesu, pravočasno preveri, če imaš vse s seznama in če vsa oprema deluje brezhibno. Dneve do starta izkoristi za trening :).

Se vidimo 12. septembra!

Lep planinski pozdrav,