Čez Volovico k izviru reke Pake

V soboto, 22. avgusta 2020, vas vabimo na pohod čez Volovico k izviru reke Pake

zborno mesto na Rogli pred hotelom Natura ob 8.00 uri

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na pohod čez Volovico k izviru reke Pake. Pot nas bo izpred hotela Natura vodila mimo stolpa (Pot med krošnjami), po lepi zložni poti bomo prišli do razgledne Volovice, od koder bomo uživali v širnih razgledih in pogledih na cvetočo arniko in drugo planinsko cvetje. V nadaljevanju nas bo pot vodila po kolovoznih poteh in po kratkem vzponu bomo prišli do lepo urejenega izvira reke Pake. V zavetju neokrnjene narave bomo potešili žejo z izvirsko vodo in posedeli v lepo urejeni okolici izvira. Vrnili se bomo po gozdni poti, ki vodi do Volovice in naprej do izhodišča pri hotelu Natura na Rogli, kjer bomo naš pohod tudi zaključili.

Čas hoje: 3:30 – 4:00 ure (vzponi in sestopi na poti: cca 580 m)

Zaradi omejitev NIJZ, ne bomo organizirali avtobusnega prevoza. Udeleženici pohoda se z lastnimi osebnimi vozili pripeljete na Roglo – pri hotelu Natura je veliko parkirišče.

Poskrbite za zadostno količino vode in okrepitev iz nahrbtnika.

Pohod tehnično ni zahteven. Udeleženci morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Opremite se planinsko (planinski čevlji, rezervna oblačila in oblačila za področje kamor se odpravljamo, nahrbtnik, pohodne palice, zaščita pred soncem in klopi). Po novem v nahrbtnik sodita tudi zaščitna maska in razkužilo. Prosimo, da glede zaščitnih ukrepov sledite napotkom NIJZ.

Ne pozabite na veljaven OSEBNI DOKUMENT!

Okrepitev po pohodu si boste lahko privoščili v Pohorski okrepčevalnici in pivnici Planja, koči na Pesku ali pri drugih ponudnikih.

Preostanek dneva boste lahko izkoristili za osvojitev vaših lastnih ciljev.

Izlet bosta vodila Matjaž Rebernak (pripravnik za planinskega vodnika) in Štefka Gorenak s sovodniki PD Konjice.

Vodnika si pridržujeta pravico do določenih sprememb ali odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitve udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Izleta se lahko udeležijo samo člani Planinske zveze Slovenije s plačano članarino za leto 2020.

Informativne prijave zbira Štefka na M 031 377 752 (vsak dan od 20. – 21. ure) ali E gorenak.stefka@siol.net