Malo na okoli

V soboto, 23. maja 2020 vas vabimo na kolesarjenje “malo na okoli”.

Zbor kolesarjev bo na parkirnem prostoru pri Kmetijski zadrugi Slovenske Konjice ob 7.30 uri.

Dovolj je bilo, gremo malo na okoli z kolesi. Planinsko društvo Konjice – kolesarska sekcija organizira drugo kolesarsko turo v letu 2020, izvedli jo bomo kar v okolici Slovenskih Konjic nekomu znanim, drugim po neznanim poteh.
Turo bomo izvedli v soboto, 23. maja 2020. Sama kolesarska trasa ni zahtevna. Speljana je lepo med vinogradi, stranskimi potmi,vozila bomo le poredko srečali.

Podlaga:

  • 85% asphalt (76,8 km)
  • 2% makadam (0,207 m)
  • 12% pot/kolovoz (11,8 km)

Za na pot je priporočljivo treking ali gorsko kolo

OBVEZNA OPREMA VSAKEGA UDELEŽENCA:

kolesarska čelada, očala, kolesarske rokavice, rezervna zračnica, VELJAVEN osebni dokument, zaščita za sonce in dež, , hrana in pijača za čez dan.
Zaradi nastale situacije je priporočljivo imeti s sabo zaščitno masko.
Med samo vožnjo ne bo prehitevanja med udeleženci, vožnja bo v koloni v razdalji vsaj 1,5 metra med udeleženci.
Načrtovano turo bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili.

Vrnili se bomo do 20. ure.

Priporočilo NIJZ
REKREATIVNO KOLESARJENJE
Uporaba lastnega kolesa. Izmenjava naj bo omejena med člane istega gospodinjstva. • Svetujemo razkuževanje vseh delov kolesa, ki se jih dotikamo z rokami (krmilo, sedež, prtljažnik itd.) pred vsako vožnjo.

Določila Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin (Uradni list RS št. 38/20 in 52/20 – v nadaljevanju Odlok o gibanju) od 18. 4. 2020 dalje prebivalcem RS znotraj posameznih občin dopuščajo izvajanje nekaterih športno-rekreacijskih aktivnosti na prostem. Določila Odloka o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS št. 53/20 – v nadaljevanju Odlok o ponujanju in prodaji blaga in storitev) pa od 20. 4. 2020 določajo, da so dovoljene športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih. Na podlagi tega se ob upoštevanju preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja povzročitelja bolezni COVID-19, lahko izvaja športno-rekreacijska dejavnost individualnega značaja (npr. tek, kolesarjenje, golf, joga). Vsak vstop v zaprt prostor je potrebna uporaba zaščitne maske ( notranji prostori lokalov, sanitarije, muzeji, sakralni objekti,…)

Prijave na: prijave niso potrebne, je pa priporočljivo se prijavit zaradi prilagoditve glede na število udeležencev ( gostinske postrežbe, muzeji, …)

Matjaž Rebernak: M 041 837 086, E matjaz.rebernak@gmail.com