Na Vitranc, Cipernik ali v Tamar – odpovedano

Pogled proti Kranjski Gori z Vitranca

Planinsko društvo Konjice odpoveduje pohod 3. oktobra 2020 na Vitranc in Cipernik zaradi neugodne vremenske napovedi in premalega števila prijav.

V soboto, 3. oktobra 2020, vas vabimo na VITRANC in CIPRNIK (1.745 m)

Odhod bo ob 6. uri z AP v Konjicah.
Preko Gorenjske se peljemo do Kranjske Gore, kjer zavijemo proti Vršiču.

Naše izhodišče bo pri jezeru Jasna. Na voljo bosta dve varianti:

  1. Težja in daljša: Prečili bomo reko Pišnico in se v okljukih začeli vzpenjati proti Vitrancu (1.555m) po grebenu do vrha, kjer se bomo lahko okrepčali pri Mojčinem domu. Nadaljevali bomo do okoli 200 metrov višjega Ciprnika. Pot je zahtevna in v zadnjem delu postaja postopoma vse bolj strma. Sestopili bomo po strmi, mestoma zelo zahtevni poti v Planico, kjer nas bo čakal avtobus. Hoje bo za okoli 5 ur.
    Oba vrhova sta skrita nad kranjskogorskimi smučišči in zelo razgledna: proti vzhodu vidimo Martuljške gore, na drugi strani so Jalovec, Ponce, Mojstrovke, pa Dobrač in avstrijski tritisočaki.
  2. Lažja in krajša: Z avtobusom nadaljujemo pot do Planice. S parkirišča pri Nordijskem centru nas bo pot vodila v dolino Tamar pod vznožje Jalovca (dom v Tamarju). Po želji tudi krajši vzpon do slapa Nadiža. Pot je lahka, primerna za vse generacije. Hoje bo za okoli 3 ure.

Poskrbeti je potrebno za ustrezno psihofizično kondicijo, dobre planinske čevlje in pohodne palice. Hrana in pijača iz nahrbtnika ali na Mojčinem domu na Vitrancu in v Koči v Tamarju.

Na izletu bomo upoštevali priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja COVID-19. Na avtobusu je obvezna uporaba maske. Zaradi razmer sodi v planinski nahrbnik tudi razkužilo.

Povratek v Konjice je predviden do 19. ure. Cena avtobusnega prevoza bo 15,00 € za člane in 8,00 € za mladino.

Pohod bosta vodila Franc M 031 645 017 in Irena M 064 178 016 s sovodniki, prijave pa do zapolnitve sedežev na avtobusu zbira Vida na M 041 281 992 ali na E vida.kamensek@gmail.com.

Vodniki PD Konjice si pridržujemo pravico do sprememb na turi zaradi objektivnih razlogov (stanje na poteh, vreme, stanje udeležencev…).