Na Triglavu s kolesi

Planincem PD KONJICE je uspel neverjeten podvig . V Soboto zjutraj je 14 najbolj pripravljenih članov odrinilo v smeri Triglava, ob 11.00 pa so se najboljši že slikali zraven slavnega stolpa na vrhu.

Da zgodba ne bi izvenela preveč neverjetno je potrebno omeniti, da so planinci kolesarili samo do zadnje koče pod vrhom, del poti do samega vrha pa so opravili peš. Ob 11. uri so bili prvi junaki že na vrhu, ostali pa so prispeli le malo za njimi. Po ogledu vsega lepega ,kar se je pač dalo videti z vrha, so se spustili peš  ,nazaj proti najvišje ležeči koči na gori, od koder so se potem zopet s kolesi pognali čez razne gore, raznih tipov (sladke in dolge) nazaj proti Konjicam kamor so prispeli okoli 17.00 ure.

Relive ‘Z kolesi na Boč, peš do stolpa’

Da spravimo zgodbo v realne okvire je potrebno omeniti, da so bili planinci na štajerskem Triglavu- Boču 980m, in ne na kakšni gorenjski različici te gore.

Planinci še naprej  pozivajo vse zainteresirane za kakšne kolesarske ali pohodniške podvige , da jim sledijo na razmih informativnih kanalih in da se jim seveda na njihovih turah pridružijo.

UV&MR