Čez goro

V soboto, 08. februarja se je 61 planincev PD Konjice odpravilo na vsakoletni tradicionalni pohod preko gore do Kumškovih, katruzije in nazaj. Pot so začeli v hladnem in sončnem jutru pri športni dvorani OŠ pod goro. Pot jih je vodila mimo starega gradu preko Treh križev, Kamne gore, Sojeka do Kumškove domačije na Starih Slemenah. Tam so imeli daljši odmor, srečali so se tudi s pohodniki po krožni poti XIV. Divizije, ki jo organizirajo Drameljski planinci in prav vsi so bili deležni postrežbe domače pripravljenih jedi. V nadaljevanju jih je pot vodila do samostana žičkih kartuzijanov. Tam so se delno razdelili. Manjša skupina je zavila proti Trem Križem in Konjicam. Del pohodnikov je obiskalo domačijo Štefana in Olge Ambrož, kjer so bili pohodniki pogoščeni s čajem in napitki. Po strmem vzponu proti Trem Križem je del pohodnikov zavilo na Skalo, del pa sestopilo preko Treh križev do Konjic. Na celotni poti so planinci lahko opazovali telohe in zvončke, ki naznanjajo konec zime ter prihod pomladi.

Za PD Konijce, Tomaž Levart