Po slovenski Istri

Kljub vsem mogočim, vremenskim, zdravstvenim in meteorskim grožnjam se je 16 članov kolesarske sekcije PD Konjice odpravilo na pozno zimsko kolesarsko turo. Za začetek sezone so se kolesarji odločili za kolesarjenje po slovenski Istri. Del ture je potekal tik ob samem morju, večino ture pa so prekolesarili v prečudovitem zaledju, ob reki Dragonji ter zaledju mest Koper, Portorož in Izola.

Kolesarji so se na svoji poti ustavili tudi pri fontani vin, na Merezigah, kjer so družno ugotovili, da bi takšna fontana prišla še kako prav tudi v domačih Konjicah. Prav tako pa so uživali v kolesarjenju po opuščeni železniški progi Parenzani, tik ob Sečoveljskih solinah, kjer so se lahko nadihali slanih vonjav morja. Prijetno utrujeni so svojo pot končali pozno popoldan, v Žusterni. Skupen sklep je bil, da so preživeli prečudovit dan, poln smeha ter dobre volje ter je bilo vse kar so doživeli verjetno najboljša preventiva proti vsem tegobam in virusem ki nas v teh dneh ogrožajo.

uv