Četrtkovci v Robanoven kotu

Robanov kot je ledeniška dolina in je ena od treh alpskih dolin v Zgornji Savinjski dolini na poti med Lučami in Logarsko dolino. Pravijo mu tudi skriti biser med slovenskimi alpskimi dolinami, ker je namreč manj obljuden kot sosednja Logarska dolina. Do Logarske doline se lahko pripeljemo z avtomobilom, do te doline pa je potrebno peš. Po kolovozni poti je dovoljeno samo peš, prepovedano je tudi za kolesarje. Tu ni počitniških hiš, ampak najdemo v dolini samo Robanovo planšarijo. Četrtkovci – skupina starejših planincev, ki so aktivni vsak četrtek že deveto leto, so se odpravili na pot v to lepo dolino in bili nagrajeni z lepim vremenom in čudovitimi pogledi na okoliške hribe. Po končanem pohodu so obiskali še Center Rinka v Solčavi. Solčava je manjša raztegnjena vasica, ki se vedno bolj razvija kot turistični kraj. V Solčavi se nahaja Center Rinka, ki je večnamensko središče za trajnostni razvoj Solčavskega. Center prinaša nove razvojne priložnosti in povezuje različne dejavnosti. Po krajšem počitku in okušanju znanega sladoleda Mali čoko, so se zadovoljni odpeljali domov, vendar jih je tokrat skoraj celo pot »močilo«.

Vida Kamenšek