Kolesarska tura v podzemlje Pece

Planinsko društvo Konjice organizira v soboto 6. maja 2017 kolesarski izlet na Koroško. Kolesa bomo naložili na prikolico v Konjicah pred Kmetijsko zadrugo in se odpeljali v Mežico. Z vodnikom bomo kolesarili v podzemlju Pece in spoznali življenje rudarjev. Po ogledu rudnika se bomo s kolesi odpeljali čez mejni prehod v Mežici v Avstrijo na kolesarsko stezo in nato čez Libeliče proti Dravogradu in naprej po kolesarski stezi skozi Slovenj Gradca do Mislinje.

Odhod: ob 7.30 uri na parkirišču pri Kmetijski zadrugi
Dolžina poti: iz Mežice do Mislinje 64 km
Kolesarili bomo po asfaltnih poteh.
Skupaj vzpona: 600 m.
Prihod v Konjice: do 20. ure

Strošek: Vstopnica v Podzemlje Pece je 22,00 € in jo plača vsak udeleženec sam, voznikom kombijev bomo pa poravnali strošek za prevoz.

Obvezna oprema: Gorsko ali treking kolo, kolesarska čelada, očala in rokavice. Nahrbtnik, v katerem naj bo rezervna zračnica, komplet prve pomoči, rezervna oblačila, topla oblačila za v rudnik,hrana in pijača za na pot in najpomembnejše OSEBNI DOKUMENT za prečkanje meje.

Turo bosta vodila Matjaž in Lidija.
Prijavite se lahko na E lidija.pucnik@gmail.com M 031 260 176 in E matjaz.rebernak@gmail.com M 041 837 086.