Sotinski vrh (Kugla)

V soboto, 01. aprila 2017, vas vabimo na Sotinski vrh (418 m) – najvišji vrh Goričkega.

Odhod ob 7.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Slovenskih Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na spomladanski pohod na Sotinski vrh, ki mu domačini pravijo Kugla. Pot bomo začeli pri slatinskem vrelcu v Nuskovi, od koder nas bo pot vodila skozi Ocinje do mejnega kamna iz časov Marije Terezije. V nadaljevanju poti bomo hodili ob državni meji in se povzpeli na najvišji vrh Goričkega. Z vrha bomo sestopili proti Sotini in nadaljevali pot proti izhodišču.

Kdor bo želel, si bo lahko ogledal park miniaturnih prekmurskih hišk na prostem. Vstopnina ni vključena v ceno izleta!

V cerkvi sv. Helene na Pertoči si bomo ogledali največji mozaik v srednji Evropi, ki ga je izdelal pater Marko Rupnik – svetovni mojster bogoslužne umetnosti in Prešernov nagrajenec.
Skupaj 5 – 6 ur lahke hoje, stroški avtobusnega prevoza so 10,00 € za člane in 5,00 € za mlade planince.
Opremite se planinsko (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik in pohodne palice) in vremenu primerno.

NE POZABITE NA VELJAVEN OSEBNI DOKUMENT.

Hrana in pijača iz nahrbtnika. Po zaključku pohoda bo možnost toplega obroka (bograč) v gostilni Rogan (Večeslavci). Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Pohod ni tehnično zahteven. Udeleženci morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Povratek v Slov. Konjice predvidoma do 18. ure.
Izlet bosta vodili Štefka M 031 377-752 in Irena s sovodniki.
Do zapolnitve sedežev na avtobusu prijave zbira Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.