Južnoštajerska vinska cesta

V soboto, 7. oktobra 2017, vas vabimo na Eory (483 m) – pohod med vinogradi ob avstrijski južnoštajerski vinski cesti.

Odhod ob 7.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Slovenskih Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na jesenki pohod ob avstrijski južnoštajerski vinski cesti. Pohod bomo začeli pri največjem klopotcu na svetu v Gradišču (Schloßberg – 352 m), od koder nas bo pot vodila po rahlo gričevnati pokrajini, med vinogradi, čez dvorišča vinogradniških kmetij do griča Eory (483 m), kjer stoji največji grozd na svetu. V nadaljevanju poti bomo hodili v smeri državne meje in se ob mejni črti povzpeli do mize prijateljstva na meji (445 m). Čez sredino te mize poteka slovensko-avstrijska državna meja, ki simbolizira prijateljstvo in enakopravnost med ljudmi na obeh straneh meje. Sledi le še kratek sprehod do parkirišča, kjer nas bo čakal avtobus. Na poti domov se bomo peljali skozi Gomilico (Gamlitz), kjer vsako leto ob tem času organizirajo Festival trgatve (Weinlesefest). Dodatna zanimivost kraja je Motorikpark – največji gibalni park v Evropi.

Skupaj 5 – 6 ur lahke hoje (vzponi 580 m, sestopi 330 m)

Stroški avtobusnega prevoza so 10,00 € za člane in 5,00 € za mlade planince.

Opremite se planinsko (planinski čevlji, topla oblačila, nahrbtnik in pohodne palice) in vremenu primerno.

NE POZABITE NA VELJAVEN OSEBNI DOKUMENT!

Hrana in pijača iz nahrbtnika. Nakup pijače bo mogoč tudi na vinarskih kmetijah (Narat-Zinz in Eibenhof).

Pohod ni tehnično zahteven. Udeleženci morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Vodnici si pridržujeta pravico do določenih sprememb ali odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali  zavrnitve udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Izleta se lahko udeležijo samo člani Planinske zveze Slovenije s plačano članarino za tekoče leto.

Povratek v Slov. Konjice predvidoma do 18. ure.

Izlet bosta vodili Štefka M 031 377 752 in Vida s sovodniki.
Do zapolnitve sedežev na avtobusu prijave zbira Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com