Kolesarjenje po Krasu

V soboto, 18. marca 2017 vas vabimo na kolesarjenje po Krasu.

Odhod bo s parkirnega prostora pri Kmetijski zadrugi v Slovenskih Konjicah ob 6.30 uri.

Planinsko društvo Konjice organizira prvo letošnjo kolesarsko turo. Izvedli jo bomo na Krasu, kjer nas pričakujejo male kraške vasice. Vsi, ki še niste pobrisali zimskega praha s kolesa, je čas da to storite. Turo bomo izvedli v soboto, 18. marca 2017.
Začetek poti bo v naselju Štanjel. Najprej si bomo peš ogledali znamenito kraško naselje in znamenit Ferrarijev vrt arhitekta Maksa Fabianija. Nato bomo s kolesi potovali skozi vasice Kosovelje, Pliskovica, Gorjansko, Brestovica, Sela na Krasu, Kostanjevica, Komen. Poti je skupaj približno 50 km in skupnih vzponov cca 800 m. Vozili bomo po asfaltu in približno 20% po makadamu.

Na krasu je v tem letnem časi dovolj vode, tako da ne bomo žejni. Na poti se bomo ustavili v Gostilni Jota, kjer si bomo lahko naročili malico. Za na pot je obvezno treking ali gorsko kolo, kolesarska čelada, očala, kolesarske rokavice, rezervna zračnica, komplet prve pomoči, telefon, rezervna oblačila, ker na krasu lahko tudi močno piha, hrana in pijača za čez dan. Iz Konjic bomo šli ob 6.30 uri. Kolesa bomo naložili na prikolico na parkirišču pri Kmetijski zadrugi.

Vrnili se bomo do 22. ure.
Strošek za prevoz in organizacijo je 30,00 EUR.

Prijave zbirata