Štiridnevni izlet na Hvar

Od 27. do 30. aprila 2017 vas vabimo v Dalmacijo (na otok Hvar), kjer bodo planinarili po gričkih nad mestom Hvar, povzpeli se bodo na najvišji vrh otoka – Sv.Nikola (628m), sledil bo izlet z ladjico na Paklene otoke… Odhod bo v četrtek v nočnih urah, vrnitev v nedeljo zvečer. Stroški štiridnevnega izleta bodo 210,00 € za člane in zajemajo: avtobusni prevoz, namestitev v hotelu na bazi polpenziona z brezplačno pijačo ob obrokih, izlet z ladjico, trajekt, degustacijo otoških proizvodov in stroške prijave. Prijave s plačanim 1. obrokom (70,00 €) so do vključno 23. februarja na transakcijski račun PD Slov. Konjice št. SI56 0510 0801 5470 813, sklic Hvar ali v pisarni društva. Več podrobnosti bo na voljo na spletni strani društva.

Planinsko potovanje na otok HVAR od 27.do 30.4.2017

Vključeno:

  • avtobusni prevoz na omenjeni relaciji,
  • namestitev v hotelu*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi buffet polpenziona,
  • brezplačna pijača ob obrokih (vino, pivo, sokovi…),
  • degustacija vina in otoških proizvodov,
  • ogled destilarne sivke,
  • izlet z ladjico na Paklene otoke,
  • organizacija in izvedba.

Program planinarjenja po Hvaru

Prvi dan: Odhod v nočnih urah iz Slovenskih Konjic, vožnja v smeri Dalmacije do Splita. Če bo čas, še krajši samostojni ogled Splita. Trajekt Split – Stari grad nas bo v dveh urah skozi Splitska vrata prepeljal na otok Hvar. Iz Milne se bomo povzpeli na Motokit 334m. Po malici bomo nadaljevali do idiličnega naselja Velo Grablje. Sledi spust v Stari Grad do hotela. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)
Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Planinski izlet po gričkih nad Hvarom – osvojili bomo Napoleon 227m in po želji še Španjolo 102m. Z ladjico se odpravimo na izlet na Paklene otoke (prosti čas za kopanje ali sprehode). Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)
Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Naš najdaljši planinski izlet na Hvaru. Povzpeli se bomo na najvišji vrh otoka – Sv. Nikola 628m. Popoldanski sprehod po turističnem apartmajskem letovišču Jelsa. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Panoramska vožnja z avtobusom čez celotni otok do Sućuraja, kjer je postavljen čudovit svetilnik. Odhod na trajekt Sućuraj – Drvenik. Daljši postanek za samostojni ogled Makarske in krajši postanek pri svetišču Vepric (hrvaški Lurd). Povratek proti Sloveniji, kamor prispemo v večernih urah.

Cena planinskega potovanja po Hvaru je 210,00 €/osebo pri min 45 udeležencih.
Možna doplačila na licu mesta: Enoposteljna soba 10,00 €/osebi na noč; Odpovednina 11,00 €/osebo; Osebna poraba, vstopnine in aktivnosti izven programa.

Planinarjenje se izvaja v sodelovanju s turistično agencijo Izimanija, www.izimanija.si.