Matajur – pohod odpovedan

V soboto, 3. decembra 2016 vas vabimo na enega največjih mejnikov Alp – Matajur.

Odhod ob 4. uri z avtobusne postaje v Konjicah.

Matajur, 1.642 m, je razgledna gora, ki se nahaja na meji med Slovenijo in Italijo. Z vrha je lep razgled na Kobariški oz. Breginjski Stol, Karnijske Alpe in del zahodnih Julijcev s Kaninom, Krn in vrh Triglava.
Naš pohod bomo začeli v vasi Avsa od koder bomo do vrha potrebovali 2,5 do 3 ure. Malo pod vrhom je koča beneškega planinskega društva, ki je ob vikendih odprta. Poskusili se bomo dogovoriti, da bo v času našega pohoda odprta. Vrnili se bomo na izhodišče v vas Avso, kjer nas bo čakal avtobus, kar je 2,5 do 3 ure spusta, skupaj bo okoli 6 ur nezahtevne hoje.

matajur2

Pot je nezahtevna, vseeno pa je za pohodnike potrebna dobra psihofizična pripravljenost. Za pohodno opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice, pohodni čevlji, topla oblačila in dovolj tekočine.
Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto in veljaven osebni dokument. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Povratek v Konjice predvidoma okoli 20. ure.

Stroški za avtobusni prevoz bodo 20,00 € za člane in 10,00 € za mladino, če bo najmanj 40 prijav, če bo teh manj, bo strošek za prevoz višji.

Pohod bo vodil Rajko, M 041 871 189, prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com.