Po poti sedmih slapov po Istri

V soboto, 12. marca 2016 vas vabimo na spomladanski pohod ob reki Mirni Po poti sedmih slapov po Istri.
Odhod ob 6.00 uri z ap v Konjicah.

Krenili bomo s parkirišča Istarske pivovare v Buzetu. Hodili bomo ob reki Mirni navzgor, kjer se pri prvem pritoku povzpnemo ob njem navzgor in tam bomo videli prve štiri slapove. Ta del poti je strm in sicer je nekaj tehničnih pomagal, vendar pa je zaradi razmočenega in spolzkega terena vseeno potrebno nekaj spretnosti, da pridemo do vrha kanjona. Po gozdu gremo naprej čez Napoleonov most do vasi Kotli, ker je star zapuščen mlin in največji slap na reki Mirni. Do vasi je 3 ure zmerne hoje.

istra1
V vasi se lahko dobi pivo, vino, kava, razne žgane pijače. Kdor bo želel, bo lahko pot končal tu. Od vasi Kotli do vasi Brnobići, kjer bo stal avtobus je še pol ure hoje (lažja varianta).

istra2

Ostali se bomo podali ob reki Mirni navzdol. Videli bomo še dva slapa. Da pa bomo prišli do izhodišča, moramo 3 krat prečkati reko Mirno, ki je ob tem letnem času visoka cca 30 cm in precej hladna. Reko prečkamo sezuti. Po približno uri in pol hoje bomo prišli do izhodišča.

Skupno bo od 4-5 ur hoje. Hrana bo iz nahrbtnika, pijačo bo možno dobiti v vasi Kotli.

Oprema: zaradi mokrega terena in prečkanja reke bodo pohodne palice zelo dobro pomagalo. Oblačila naj bodo primerna vremenu, dobra psihofizična pripravljenost pohodnikov, plačana članarina za tekoče leto, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja (tujina) in osebni dokument.

Odhod iz Buzeta predvidoma med 15. in 16. uro. Vrnitev v Konjice med 18. in 19. uro.

istramap

Vodila bosta Rajko in Uroš
Stroški za avtobusni prevoz bodo 20,00 € za člane in 10,00 € za mladino, prijave sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com.