Ermanovec 1026 m

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 10. oktobra 2015 na Ermanovec 1026 m. Odhod ob 6.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Vabimo vas na jesnsko turo na Ermanovec 1026 m nad Poljansko dolino. Avtobus nas bo zapeljal mimo Ljublajne, Škofje Loke v Poljansko dolino do Hotavelj.
Naša pot se bo pričela pri cerkvi sv. Lovrenca v Hotavljah. Preko pobočij pod Belo se bomo najprej povzpeli do doma na Slajki (neoskrbovan). V nadaljevanju nas bo pot vodila preko manjših gričev in vzpetin mimo vrha Špik ter vasi Stara Oselica vse do vrha Ermanovca do sem 2:40. Ob lepem vremenu bomo imeli ves čas lepe razglede (Julijske alpe, Sp. Bohinjske gore, Blegoš,…). Z vrha sestopimo do koče pod Ermanovcem (15 min). V nadaljevanju sestopimo skozi Miklavževo grapo do Sovodnja (1:15 h), kjer nas bo čakal avtobus. Z avtobusom se zapeljemo preko Cerkna do Idrije, kjer je planiran ogled rudnika živega srebra (Antonijev rov – ogled cca 1,5 ure). Po ogledu sledi še vožnja do doma. Tura tehnično ni zahtevna, potrebna pa je ustrezna psihofizična pripravljenost.

Za opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice in kakšno toplo oblačilo.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Hrana in pijača iz nahrbtnika oz. možnost nakupa na domu pod Ermanovcem.

Povratek v Konjice predvidoma do 20 ure. Stroški avtobusnega prevoza so 15,00 € za člane in 8,00 € za mladino. Izlet bosta vodila Tomaž M 041 211 231 in Boštjan M 041 263 492.
Prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com