Dobovec – izvir Sotle – Donačka gora

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 13. decembra 2014 na prečenje vzhodnega podaljška Karavank: Dobovec – izvir Sotle – Donačka gora.

Odhod ob 7.00 uri z ap v Konjicah.

Z avtobusom mimo Rogaške Slatine, skozi Rogatec do Dobovca in ob Sotli skozi zaselek Trlično do LK Lipovec (315 m);  Zložno se bomo vzpenjali po gozdni cesti nad sotesko potoka Lipovec; proti vršnemu delu Maceljske gore cesta preide v kolovoz, ki nas pripelje v bližino izvira Sotle, (645 m); 1 h 30 min.

V nadaljevanju se usmerimo proti zahodu po grebenu Maceljske gore, sestopimo in prečkamo cesto Rogatec-Žetale, (426 m) in se vzpnemo na Donačko goro, jo obkrožimo in v 2 h 30 min dosežemo Rudijev dom (610 m) ali se povzpnemo še na vrh (884 m), dodatna 1 ura. Skupno torej okoli 4 ali 5 ur nezahtevne hoje. Po okrepčilu v planinskem domu še sestop do vznožja gore, 30 min.

Povratek v Konjice predvidoma okoli 17. ure. Stroški za avtobusni prevoz bodo 10,00 € za člane in 5,00 € za mladino, prijave sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com.
Vodila bosta Boštjan in Joža.