Po grofovski poti – Uršla gora

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 29. novembra 2014, po grofovski poti na Uršljo goro (1699 m). Odhod ob 7.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Vabimo vas na jesenski (mogoče že zimski!) pohod na 1699 metrov visoko Uršljo goro. Avtobus nas bo peljal na Koroško skozi Kotlje do Ivarčkega jezera (645 m). Od tu se bomo podali po lepi in za večino neznani grofovski poti proti vrhu. Pot nas bo vodila po gozdnih poteh in kolovozih. Na višini okoli 1400 metrov se bo naša pot priključila potema iz Poštarskega doma (čez Kal in čez Kozarnice). Pot je nezahtevna, primerna za vse grofe in grofične. Na vrhu Uršlje nas čakajo lepi razgledi na vse strani, ob dobri vidljivosti lahko vidimo tudi Julijce s Triglavom in Visoke Ture z Grossglocknerjem. Po počitku na vrhu v topli planinski koči se bomo podali po t.i. romarski poti mimo kmetije Vernarca proti Poštarskemu domu (805 m).

Hoje bo skupno za okoli 5 ur. Hrano in pijačo je možno kupiti na obeh kočah. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo. Priporočljiva oprema so še: pohodne palice, kapa, rokavice in dobra volja.

Povratek v Konjice predvidoma do 17. ure.
Stroški avtobusnega prevoza znašajo 10,00 € za člane in 5,00 € za mladino. Izlet bosta vodila Irena in Franc.

Prijave sprejema Vida na T 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.