Konjiški planinci na najvišjem vrhu Hrvaškega Zagorja

V soboto, 4. oktobra se je 72 konjiških planincev odpravilo na Ivanščico, 1.060 m, na Hrvaško. Kljub ne preveč obetavni vremenski napovedi, so v meglenem jutru polni poguma zakorakali proti vrhu. Strma pot jih je vodila preko Malega in Velikega Konja vse do vrha, kjer so si odpočili in okrepčali v Pasaričevi koči. Sledil je sestop po vzhodni strani gore preko Pionira nazaj do izhodišča. V vasi Prigorec so si ogledali Friščićev mlin, kjer jim je lastnik prikazal delovanje mlina na vodni pogon. Velika večina udeležencev se je založila z domačo moko. Bili so tudi pogoščeni s »Stomakijo«, kot domačini imenujejo domače žganje, ki odpravlja želodčne težave. Veseli so bili tudi obiska g. Marka Rogine, prijatelja društva preko FB, ki jih je že zjutraj pričakal in pozdravil na parkirišču, po vrnitvi iz vrha pa uredil, da je mlin deloval, hkrati pa jih je pogostil s sladkimi dobrotami. Nadaljnja pot jih je vodila do Krapine, kjer so si ogledali muzej krapinskih neandertalcev in nato zaokrožili pot preko Rogaške Slatine do domačega kraja.

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Slike: Tomaž, Branko in Vida

Za PD Konjice, Tomaž Levart