Okoli Robanovega kota

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto in nedeljo, 12. in 13. julija 2014 na dvodnevno turo, ki nas bo popeljala po razglednih grebenih okoli Robanovega kota. Odhod v soboto ob 6.00 uri z AP v Konjicah.

Začetek našega potepanja bo dolina Podvolovljek.

Prvi dan

1. a) za dobro pripravljene planince, ljubitelje manj obiskanih poti in brezpotij bo na voljo celodnevna zahtevna tura: Planica nad Podvolovljekom, 1.200 m – Planina Ravne – Planina Polšak – Križevnik – Poljske device – Veliki vrh, 2.110 m – Molička planina – Mala Ojstrica – Kocbekov dom na Korošici, 1.808 m, (nočitev);
    Skupno okoli 7 ur hoje, 14 km, skupaj 1.500 m vzponov, 900 m sestopov.
    Čelada obvezna!
  2. b) na voljo bo tudi krajša varianta: vzpon po markirani poti iz Podvolovjeka po dolini Lučke Bele preko Praga do Kocbekovega doma na Korošici; 5 ur hoje, 1.300m vzponov, (nočitev).

Drugi dan

1. a) Korošica – Ojstrica, 2.350 m – sestop po Kopinškovi v Škrbino – Krofička – Ute – Strelovec – Klemenča jama – Logarska dolina, 837 m. Okoli 7 ur hoje, skupaj 1300 m vzponov, 2.000 m sestopov.
  2. b) Krajša: Korošica – Ojstrica – Škarje – Klemenča jama – Logarska dolina. Okoli 4 do 5 ur hoje, skupaj 600 m vzponov, 1.600 m sestopov.

Možnost toplega obroka bo na Kocbekovem domu na Korošici in drugi dan v koči na Klemenči jami.

Obvezna oprema

• za na pot so dobri uhojeni planinski čevlji,
  • pohodne palice,
  • rezervna oblačila,
  • zaščita proti dežju in soncu,
  • komplet prve pomoči,
  • planinska izkaznica s plačano članarino in osebni dokument ter hrana in tekočina.
  • Za spanje je priporočljiva lastna rjuha, možna bo tudi izposoja rjuhe v koči.

Povratek v Konjice v nedeljo, predvidoma do 20. ure. Stroški za avtobusni prevoz in nočitev bodo 30,00 € za člane in 20,00 € za mladino, prijave sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com.

Vodila bosta Lidija in Joža.