Četrtkovci – Na Korošici

Klub visoki vročini, ki je že lep čas prisotna v naših krajih, smo se odločili, da gremo na Korošico, kjer je oskrbnica naša znaka Mojca. Bilo nas je za manjši avtobus in zapeljali smo se na planino Podvežak. Ker je bila tamkajšnja planšarija še zaprta, smo se kar hitro, čeprav smo upali na prvo jutranjo kavo, podali strmo navzgor po označeni poti. Ta se je kmalu malo uravnala, da smo lažje napredovali. Podali smo se najprej proti Molički peči, kjer smo si ogledali cerkvico in se odžejali pri pastirju v gorniškem domu. Kmalu pa smo prispeli na naš cilj – do Kocbekovega doma na Korošici, kjer nas je Mojca pričakala s šilčkom domačega. Sledil je klepet, malica in po oddihu smo se odpravili po drugi poti na Vodotočnika, kjer se pase večja čreda govedi. Treba je bilo iti dalje, a tu se je malo zapletlo. Pot smo nadaljevali po neoznačeni lovski poti, ki je bila mestoma tudi izpostavljena, a vse težave smo premagali in se vrnili vsi nepoškodovani na izhodišče, kjer nas je čakal avtobus.

Preživeli smo še en vroč dan v hribih, preizkusili naše sposobnosti hoje tudi po neoznačenih poteh in si tako pridobili tudi nove pohodniške izkušnje za naslednje pohode.

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

V.Ka.