1. Izlet planincev OŠ Ob Dravinji

Letošnja pomlad je naše društvo razveselila s 25 novimi člani , saj je na OŠ Ob Dravinji začel delovati planinski krožek pod vodstvom učiteljice Mojce Hartman. Za prvi planinski izlet smo si izbrali naš Stolpnik, pa nismo imeli dovolj zvez na Kredarici in je vsak petek deževalo. Tako smo četrti petek zapored sklenili, da gremo raje na malce nižjo, a vseeno zanimivo Brinjevo goro. Nad Konjicami so se že spet zbirali nevihtni oblaki, mi pa smo se pogumno podali v hrib.

Na vrhu Škalc nas je pričakal Franc, ki je takoj navdušil mlade planince s svojo palico in izdelovanjem piščalk. Takoj je dobil vzdevek Palica in do konca mu ni zmanjkalo dela, saj je bilo povpraševanje po piščalkah veliko, a žal primernega lesa premalo. Na vrh smo prišli kot bi trenil, saj so mladi planinci v dobri formi. Na Brinjevi gori smo si privoščili malico, poiskali planinski zaklad in malo posedeli med mogočnimi drevesi. Ker so bili na izletu šolarji, smo na koncu srečali še čisto pravo ptico modrosti – sovo, ki se sicer ni hotela ukvarjati z nami, ker je spala, nam pa je polepšala dan. Šele ko smo prišli nazaj pred šolo, je začelo deževati in za to uslugo bomo vremenarjem na Kredarico ob prvi priložnosti odnesli en štrudl.

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos