Četrtkovci na Klemenči jami …

Že zjutraj nas je na postaji pričakalo sonce in nas spremljalo ves dan. Našemu Francu se je izpolnila želja, da je svoje Četrtkovce popeljal na prelep »njegov« konec Slovenskih gora, na Klemenčo jamo, kjer je preživel štiri lepa in ustvarjalna leta. Ta konec planin je pravi raj za tiste, ki imamo radi naravo, ki uživamo ob njenih lepotah, ki smo imeli možnost videti cvetoči »lepi čeveljc« in njegovo rastišče, ki ga malokdo pozna. Nam je bilo to dano s pomočjo našega Franca, ki pozna tam gor vsako ped zemlje, vsako rožico, vsako zelišče, iz katerih se je kuhal najboljši čaj na planini. Pozdravljali so nas s soncem obsijani in tudi še malo pobeljeni vrhovi Kamniško – Savinjskih Alp (Ojstrica, Planjava, Brana, Turska gora in še drugi). Oskrbnik na koči, ki je nasledil Franca in Lenko, nam je skuhal najboljši ričet, joto, gobovo juho in žgance, ter naredil še zelo dober jabolčni zavitek. Kaj si lahko planinec, pohodnik, ljubitelj narave in vsega lepega, še zaželi? Tam gor smo dobili vse, in se bogatejši v naših srcih, nagrajeni z vsem lepim, vrnili v dolino z željo, da se gor še kdaj v prihodnosti v takem številu dobimo.

Vida Kamenšek