Četrtkovci v Logu pod Mangartom

Že četrto leto so se konjiške planinke iz sekcije Četrtkovci odpravile na večdnevno turo v hribe. Pridružili so se tudi trije planinci, ki so bili istočasno vozniki. Kar celi ducat jih je bilo skupaj. Letos so si ogledali Planico in nadaljevali pot do Tamarja. Za nekatere je »padel« tudi Ciprnik. Popoldne so preko Italije prispeli v Log pod Mangartom, kjer so ostali še tri dni. Naslednje jutro jim je kaninska žičnica omogočila dvig nad 2000 m, kjer so se povzpeli na Prevalo in koristili tudi povezovalno sedežnico za skok na italijansko stran. Uspelo jim videti cvetoče šopke raznega planinskega cvetja, ki so dobesedno rasli izpod kamna pa tudi snega se je še kar nekaj ohranilo, da so padale sem in tja tudi kepe. Prehodili so tudi Pot miru od Loga do trdnjave Kluže. Vročina je naredila svoje, žeja je bila velika, gostišče v Klužah pa zaprto. Pa kaj, saj so planinci tega vajeni. Ogledali so si tudi kratek film o slapovih na Bovškem in tudi in film o uničujočem plazu, ki je prihrumel s pogorja Mangarta in rušil vse pod seboj. Prišel je na vrsto še ogled Robidišča, najbolj zahodne slovenske vasi, ki se zadnje čase prebuja in začenja s turizmom. Ogled Napoleonovega mostu in kopanje v Nadiži pa je ostalo neizvršeno, ker jih je presenetila nevihta s točo. Domov so se vrnili preko Nove gorice, a brez Trojan pa vseeno ni šlo.

Vida Kamenšek