Na Lepenatki in Velikem Rogatcu

V soboto, 7. novembra se je 30 konjiških planincev odpravilo v gornje Savinjsko dolino. Njihova pot se je pričela pri cerkvi Sv. Lenarta nad Gornjim gradom, kjer so v prelepem jutru zakorakali v strm breg proti Lepenatki. Preko travnatih in pašnih pobočij in ob toplem jesenskem soncu so osvojili vrh Lepenatke, 1425 m. Po počitku je sledil kratek spust na sedlo Kal, kjer se je 11 najbolj pogumnih planincev napotilo po zelo zahtevnem južnem grebenu na Veliki Rogatec, 1557 m. Od preostalih planincev so se še trije najhitrejši povzpeli po nekoliko lažji poti na vrh. Ostali pohodniki so po strmih pobočjih prehodili pot do kmeta Zg. Špeh, kjer se jim je priključila skupina z vrha. Sledil je še skupen sestop do izhodišča. Za zaključek so se ustavili še v Gornjem Gradu, kjer so si ogledali kulturne znamenitosti mesta ter proslavili bližajoči se god našega markacista Martina. Sledila je še prijetna vožnja do domačega kraja, za kar je poskrbel šofer avtobusa.

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Za PD Konjice, Tomaž Levart