Potopisni večer Moj Camino

Planinsko društvo Konjice je v torek, 28.02.2023, organiziralo v Župnijskem domu v Konjicah potopisni večer Moj Camino. Svojo romarsko Jakobovo pot v Santiago de Compostela (slovensko Sv.Jakob na zvezdnem polju) je s potopisom, diaprojekcijo fotografij, video posnetki in glasbo predstavil domačin Ivan Gričnik. Leta 2014 je prehodil več kot 800 km »francoske« Jakobove poti iz francoskega mesta Saint Jean Pied de Porta do španskega Santiaga de Compostele. Njegova El Camino de Santiago (pot v Santiago) je trajala mesec dni. Pot označeno z rumenimi puščicami in školjkami pokrovačami je Ivan opisal doživeto, iz dneva v dan… Opisal je svoje občutke, razmišljanja in notranja spoznanja na poti. Prisotnim na potopisu (bilo nas je 84), sta dve uri hitro minili in bogatejši smo ne samo za spoznano pot, ampak smo spoznali tudi smisel te poti. Po potopisu smo druženje nadaljevali na pogostitvi v avli doma.

Ivanu se zahvaljujemo za čudovit večer in mu želimo veliko lepih doživetij na poteh, ki ga še čakajo. In varen korak na njih. Zahvaljujemo se tudi g.Vogrinu za dvorano v Župnijskem domu in članom PD Konjice, ki so poskrbeli za pogostitev.

Po lanskem potopisnem večeru z Olijem in Carlitos, je bil to drugi potopisni večer, ki ga je pripravilo Planinsko društvo Konjice. Oba sta bila lepo obiskana, zato bomo s potopisnimi večeri nadaljevali tudi v prihodnje. Vabljeni!

Za PD Konjice, Robert Vrečko