Vabilo na Pohod za Pohorje

Drage planinke in planinci,

Naše društvo se je odzvalo na poziv Planinskega društva Slovenska Bistrica, da jih podpremo v prizadevanjih proti postavitvi vetrnih elektrarn na pobočjih Pohorja, in kot dejanje podpore ter za ohranitev narave, se bomo udeležili njihovega meddruštvenega Pohoda za Pohorje Trije kralji-Črno jezero, ki bo v nedeljo, 18. junija 2023.

Zbrali se bomo ob 7.30 na parkirišču avtobusne postaje v Sl.Konjicah in se z lastnim prevozom odpeljali do Planinskega doma na Treh kraljih (33km, 40 min). Da bomo popolnili avtomobile, se že prej dogovorite, kdo bo šofer in kateri se bodo peljali z njim. Če nimate prevoza, pokličite M 041 797 350 (Robi) Nobenega ne bomo pustili v Konjicah.

Zbor pohodnikov Pohoda za Pohorje bo ob 8.30 pri Planinskemu domu na Treh kraljih.

Za nedeljo je napovedano sončno vreme. Preživimo dopoldan v dobri družbi za dober namen med pohorskimi gozdovi.


Vabljeni v čimvečjem številu.

Dopis predsednice PD Slovenska Bistrica Barbare Frešer

Spoštovane planinke in planinci,

Projekt vetrni park Slovenska Bistrica predvideva postavitev 56 vetrnih elektrarn na pobočjih Pohorja in vključuje še gradnjo kablovoda od posamezne elektrarne do priklopa na transformatorski postaji ter gradnjo dostopnih poti do vsake elektrarne.

Naše planinsko društvo (PD Slovenska Bistrica) organizira meddruštveni planinski izlet “Pohod za Pohorje”. Z gesto podpore lahko skupaj pomagamo k ohranitvi narave.

Častni kodeks slovenskih planincev v poglavju III. VARSTVO NARAVE IN OKOLJA med drugim pravi:

Naravna bogastva in lepote so vir, iz katerega črpa planinstvo svojo moč in poslanstvo. Varovanje narave je v najširšem družbenem interesu, planinstvo pa je z naravo tesno povezano, zato dosledno spoštujemo prvine varstva narave in okolja, pri čemer izhajamo iz dejstva, da smo v naravi vedno samo njeni varuhi in učeči se ter opazujoči gostje. V tem prizadevanju smo planinci zgled tudi drugim.

Prisrčno vabimo planinska društva, pridite k nam na Pohorje in podprite ohranitev narave.

Ker želimo poskrbeti, da bo planinski pohod potekal varno, vljudno naprošam vsa društva za prisotnost vodnikov kot pomoč pri vodenju.

Lep planinski pozdrav,

predsednica PD Slovenska Bistrica
Barbara Frešer