S kolesom v Trst po kavbojke

Zaradi slabe vremenske napovedi bomo kolesarjenje po Krasu prestavili iz 25.02.2023 na nedeljo, 12.03.2023!

POTREBNA JE PONOVNA PRIJAVA!

Kolesarjenje po slovenskem in italijanskem Krasu (s kolesom v Trst po kavbojke)

Odhod bo s parkirnega prostora pri Kmetijski zadrugi v Slovenskih Konjicah ob 7.00 uri.

Februar je primeren mesec za začetek kolesarske sezone, zato podajmo se na kolo za zdravo telo. Kar pogumno obrišite prah s kolesa in se nam pridružite.
Planinsko društvo Konjice – kolesarska sekcija organizira prvo kolesarsko turo v letu 2023. Kolesarili bomo pa slovenskem Krasu vse do Trsta, gradu Miramare

Turo bomo izvedli v nedeljo 12. 03. 2023.

Turo bomo pričeli v bližini naselja Kozina, kjer se začenja trasa stare železniške proge med Kozino in Trstom, katero so izgradili v času Avstro-Ogrske in je sedaj namenjena kolesarjem in pešcem. Pot je speljana med slikovitimi kraškimi vasmi, skozi predore izkopane v skalo,-pot ima 5 predorov, kjer je najdaljši z imenom Ricmanje (224 m) tudi lepo osvetljen; 6 viaduktov in 13 mostov, mimo številnih še ohranjenih nekdanjih postaj, s čudovitimi razgledi vse do morja. Posebej zanimiva je soteska Glinščice s skorajda navpičnimi stenami. V Trstu si bomo privoščili krajši počitek, mogoče kavico, slikanje,.. Pot nadaljujemo tik ob morju do gradu MIRAMARE. Od tam pa se po znanih in manj znanih poteh povzpnemo do Marijinega svetišča na Vejni ( Monte Grisa ). Od tam pa po “Napoleonki “ mimo spomenika “Obelisco” proti Kobilarna Lipica. Pot nas bo po vijugasti cesti pripeljala na planinski dom KOKOŠ. Sledi le še spust na izhodiščno točko.

Podlaga:

47% asfalt (38,4km)
45% makadam (32,2 km)
8% pot/kolovoz (6,9 km)

Za na pot je priporočljivo treking ali gorsko kolo, dobrodošla tudi električna kolesa, OBVEZNA OPREMA VSAKEGA UDELEŽENCA: kolesarska čelada, očala, kolesarske rokavice, rezervna zračnica, VELJAVEN osebni dokument, zaščita za sonce in dež, rezervna oblačila, ker ob morju lahko tudi močno piha, hrana in pijača za čez dan. Načrtovano turo bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili.
Kolesa bomo naložili na kolesarsko prikolico na parkirišču pri Kmetijski zadrugi ob 6.30 uri

Vrnili se bomo do 20. ure.
Prispevek za stroške prevoza je 30 eur.

Prijave na: do zasedenosti prostih mest sprejema
Matjaž Rebernak M 041 837 086, E matjaz.rebernak@gmail.com