Kolesarjenje po obronkih občine

Na razgibano celodnevno kolesarsko popotovanje po mejah naše občine, se je v soboto podalo dvanajst konjiških planincev – kolesarjev. Pot je potekala skozi staro mestno jedro, mimo Sv. Ane vse do Treh križev se spustila do Sojeka ter nadaljevala po gričastem pobočju nad Kartuzijo, avtocestnim predorom Pletovarje do Lipoglava, kjer nas je Jože Kamenšek – Legenda presenetil z daljšim postankom za malico in okrepčilo, kar to načeloma za njega ne velja – on je človek v gibanju.

Nadaljevali smo s kolesarjenjem do Zbelovske Gore, se spustili do bazena, nadaljevali mimo ribnika Jernejček ter se s pogledi ozirali nazaj, kje smo bili nedolgo od tega, pred nami pa smo že videli cilj, a to ne bi bilo to, če nas ne bi naša Legenda usmeril v odkrivanje makadama proti Strteniku.

Sledil je le še spust proti Konjicam na kepico sladoleda. Kaj še dodati – lepo vreme, lepa pokrajina, čudovita družba… JA, KOLESARJENJE RES POSTANE UŽITEK… ( Matjaž Rebernak)