Ob Dravinji do sotočja z Dravo

Konjiški planinci so vendarle dobili novo vodstvo, predsednik društva je postal Matjaž Rebernak, zelo aktiven član ter planinski in turno kolesarski vodnik.
Takoj je poprijel za delo in po nedavno uspešno izvedenem zimskem vzponu na Stolpnik se je v soboto devet planincev s kolesi odpravilo na raziskovalno turo ob naši Dravinji, ki v celotni dolžini meri 73 km. V svojem osrednjem toku po Dravinjski dolini je vsem dobro znana, medtem ko sta njen izvir in sotočje z Dravo za večino skrita. O tem so se planinci kolesarji prepričali tudi na sobotni turi. Lagodno kolesarjenje ob Dravinji mimo Makol in Majšperka, kjer svobodno vijuga v slikovitih meandrih, do Vidma pri Ptuju se je prekinilo v krajinskem parku Šturmovec, ki obsega sotočje Dravinje in Drave. Odložili so kolesa in z vztrajno borbo z grmovjem, blatom ter robidovjem jim je uspelo doseči točko sotočja. Za trud in praske so bili poplačani z veličastnim pogledom na sotočje, kjer se Dravinja enakovredno sooča s staro strugo Drave. V nadaljevanju so kolesarili šest kilometrov ob Ptujskem jezeru, si ogledali staro mestno jedro in se v borbi z vetrom podali skozi Kidričevo, Cirkovce, Mostečno in Križni Vrh do izhodišča v Konjicah, ki so ga dosegli ob sončnem zahodu, prijetno utrujeni po 120 prevoženih kilometrih.

JKa