Sv. Jošt nad Kranjem

V soboto, 5. septembra 2020 vas vabimo na Sv. Jošt nad Kranjem (845 m)

Odhod ob 7. uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na pohod na Sveti Jošt nad Kranjem. Pot bomo začeli v Kranju, kjer se bomo najprej sprehodili po 1300 metrov dolgih rovih pod starim delom mesta. Z vodnikom se bomo podali po rovih, ki so bili zgrajeni med 2. svetovno vojno in so služili kot mestno zaklonišče. Iz mestnega središča se bomo po razgledni poti povzpeli na 845 metrov visok Sveti Jošt, spustili pa se bomo proti Čepuljam in Crngrobu. Z vrha, na katerem stoji planinski dom in cerkev, je lep razgled na del Julijskih Alp, Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe. Skupaj 4 – 5 ur nezahtevne hoje.
Za pohod so priporočljive pohodne palice, dovolj uhojeni čevlji in oblačila primerna vremenskim razmeram. Hrana je iz nahrbtnika ali v Domu na Joštu, kjer imajo pestro izbiro jedi za vse okuse.
Na izletu bomo upoštevali priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja COVID-19. Na avtobusu je obvezna uporaba maske. Zaradi razmer sodi v planinski nahrbtnik po novem tudi maska in razkužilo.
Povratek v Konjice je predviden do 20. ure. Stroški avtobusnega prevoza in ogleda rovov so 15,00 € za člane in 10,00 € za mladino.
Izlet bosta vodili Lidija in Alenka. Prijave do zapolnitve sedežev na avtobusu sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com