Planinsko potovanje na Dugi otok

Planinsko društvo Slovenske Konjice in turistična agencija Izimanija vas vabita na štiridnevno planinsko potovanje na Dugi otok

Termin: 24. – 27. april 2020 (4 dni; petek – ponedeljek)

Program planinskega potovanja:

Prvi dan:
Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah iz AP Slovenske Konjice. Vožnja mimo Zagreba, Gospića do Gaženice pri Zadru, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Trajekt Jadrolinije nas bo v 1h 40 minutah prepeljal v Brbinj, Dugi otok. Na krajši planinski izlet se bomo podali preko Male Gospe 156 m in ob obali do Božave, kjer se bomo okrepčali. Sledi rahel vzpon preko Jurjeve bare v zaliv Solišćica. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Četrtkovci: polovica poti do Božave; ali od Božave do Soline cca 1,5 ur hoje

Drugi dan:
Zajtrk v hotelu. Planinski izlet na najvišji vrh otoka. Na višini cca 100 m nas bo odložil avtobus in se bomo povzpeli na Orljak 301 m, po želji tudi na vrh Oštravica 276 m. Spustili se bomo do Strašne peći, majhne kapniške jame zaprtega tipa. Po makadamski cesti do avtobusa mimo zaobšli vrhova Šišlavica 269 m in Škare 255 m. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Četrtkovci: od avtobusa do Strašne peći in nazaj cca 2 uri hoje

Tretji dan:
Zajtrk v hotelu. Planinarjenje po naravnem parku Telaščica, ki se onstran stika z NP Kornati, kjer smo bili pred par leti. Obhodili bomo jezero slano jezero Mir, se povzpeli na znamenite klife, obiskali kraljestvo kamnitih možicev ter se povzpeli na Grpašćak 146 m. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)
Četrtkovci: okrog jezera Mir in na glavno razgledišče nad klifi cca 2 uri hoje

Četrti dan:

Zajtrk v hotelu. Podali se bomo po polotoku Veli rat vse do najvišjega svetilnika na Jadranu, ki naj bi bil po izročilu zgrajen tudi iz 100.000 rumenjakov. Kopanje na idilični peščeni plaži Sakarun. Odhod na trajekt v Brbinj. Vožnja s postanki proti Sloveniji, kamor prispemo v večernih urah. (2 uri hoje)

Četrtkovci: predlagam, da se gre skupaj – pot je ravna skupaj 8 km v obe smeri.

Cena planinskega potovanja je 219,00 €/osebo pri min 80 udeležencih

Vključeno:

• Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika,
  • Trajektna vožnja z avtobusom Gaženica – Brbinj – Gaženica,
  • Namestitev v hotelu*** nacionalne kategorije na Dugem otoku v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso – hotel Luka,
  • Vstopnina v naravni park Telaščica,
  • Stroški prisotnosti planinskega vodnika PD Slovenske Konjice (1 vodnik na max 20 prijavljenih),
  • Riziko odpovedi (odpovednina) v primeru fizične poškodbe ali neljubega dogodka v ožji družini,
  • Priprava in organizacija ter ddv.

Možna doplačila:

• Sporočit ob prijavi: Enoposteljna soba 60,00 €/osebo; zdravstveno zavarovanje 9,00 €/ osebo,
  • Osebna poraba, vstopnine, stroški dodatne prehrane in pijače ter aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave:

Prijavite se lahko v pisarni društva ali pri Vidi Kamenšek na M 041 281 992 ali vida.kamensek@gmail.com do zapolnitve prostih mest.

Ob prijavi je treba vplačati akontacijo v višini 100,00 € najkasneje do 5. marca na TR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 301. Namen: DUGI OTOK. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE.
S prijavo in plačilom akontacije na TR izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 1. aprila 2020.

E info@izimanija.si
I www.izimanija.si