Na zahod

Čeprav je planinska sezona tako rekoč na višku, je društvena dejavnost zaradi znanega virusa v tem trenutku do dobra omejena. Izleti, kamor se do izhodišča odpeljejo z avtobusi so, praktično neizvedljivi.
Konjiški Planinci so se kljub situaciji, ko so odločitve odločevalcev nemalokrat nejasne, odločili da priredijo nekaj izletov v lokalnem okolju, na katerih lahko spoštujejo odredbe, ki jih predpisuje NIJZ.
Tokrat je nekaj več kot 20 planincev izbralo smer pohoda proti zahodu, torej so se odpravili proti Zrečam, natančneje 769m visokemu Goleku. Na Golek so iz Konjic prispeli v približno treh urah.
Ob lepem vremenu, kakor so ga vremenoslovci namenili za soboto, so jih na vrhu pričakali čudoviti razgledi na Zreče, Konjice in seveda na goro vseh gor, Konjiško goro. Na vrhu Goleka so sicer zgroženo ugotovili, da so šele natančno na polovici poti, zato so se po krajšem postanku obrnili proti Konjicam.
Pot so zmogli vsi, od najmlajšega planinca Adama, do celotne falange ostalih bolj ali manj starih planincev.
Da je vse potekalo brez padcev , odstopov in poškodb, imajo nemalo zaslug vsi prisotni vodniki PD, ter njihov najmlajši pred kratkim pridruženi, vodniški pripravnik Matjaž.
Če se v naslednjih tednih, situacija ne popravi, imajo pri PD Konjice še pripravljen kakšen izletniški bombonček, zato jih sledite na vseh možnih kanalih, nato pa se jim na izletu tudi pridružite.

Relive ‘Konjice – Zreče – Golek – Zreče – Konjice’

M.R&U.V.