Hohe Tauren (Visoke Ture – Avstrija) – Petzek 3.283m

V soboto, 13.avgusta 2016 vas vabimo na izlet v Hohe Tauren (Visoke Ture – Avstrija) – Petzek 3.283m. Odhod ob 3.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

13.08.2016 (sobota) ob 3.00 – odhod udeležencev iz AP Slovenske Konjice preko Dravograda do Laboda (Lavamünda). Pot bomo nadaljevali do kraja Griffen, kjer bomo zavili na avtocesto. Peljali se bomo mimo Celovca (Klagenfurta) in Vrbskega jezera (Wörther See) proti Spittalu preko mesteca Mörtschach do parkirišča na Wangenizzalm, kjer se bo pričela naša tura. Na pot se bomo odpravili z dvema kombijema, zato je število udeležencev omejeno na 15. Z avtobusom do izhodišča ture dostop ni možen. Prijave na izlet možne najkasneje do 1.8.2018.

petzek1

Zahtevno: Vzpon na Petzek, 3.283 m. Predvidoma ob 7.00 se bomo odpravili od parkirišča na Wangenizalm proti vrhu, zelo lahka pot nas najprej vodi ob lepem vodotoku Wangenitzbach kjer bomo lahko opazovali številne slapove in pritoke. Po približno 2h-3h hoje bomo prispeli do planinske koče Wangenitzseehütte, ki se nahaja na višini 2.508m od koder se bomo po krajšem postanku odpravili na vrh Petzek-a. Od koče do vrha je pot zahtevna, stena je krušljiva, na poti pa ni skoraj nobenih tehničnih varoval (jeklenica, stope, klini). Za pot od koče do vrha bomo rabili približno 3h.
Vzpon do samega vrha priporočamo psihofizično dobro pripravljenim planincem skupaj bo hoje od 9-11h. Nazaj do parkirišča se vračamo po isti poti, zato je možno turo v kateri koli točki skrajšati.

petzek-mapa

Oprema:

• Čelada – OBVEZNA
  • Palice – Priporočljive (koristijo pri prečenju snežišč)
  • Sončna očala – Zelo priporočljiva
  • Sončna krema – Zelo priporočljiva

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Poskrbeti morajo za ustrezno psihofizično kondicijo, dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Hrana in pijača iz nahrbtnika.
Izlet se bo izvedel samo ob zadostnem številu prijavljenih planincev in dobrih vremenskih razmerah, napoved mora biti dobra, dan mora biti brez napovedanih padavin.

Povratek v Konjice bo predvidoma do 22.ure.

Stroški prevoza bodo 25,00 €.

Vodil bo Uroš M 041 838 919. Prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com.