S kolesi na Sv. Tomaž nad Vojnikom

V nedeljo 22.05.2016 ob 9. uri se dobimo v Konjicah pred Kmetijsko zadrugo. Kolesarili bomo mimo Konjiškega grada, nato se bomo mimo Čaža spustili v Špitalič. V Žički kartuziji bo počitek in malica. Nadaljevali bomo v smeri Sojek-Zgornje Slemene mimo hude luknje na Sv. Tomaž nad Vojnikom (444 n.m.v), kjer bo počitek in malica. Nato bo sledil spust v Rove, vzpon na Črešnjice in Kamno goro in nato spust proti Konjicam.

IMG_20160403_163012
Za na pot je potrebno imeti gorsko ali treking kolo z grobim profilom gume, kolesarsko čelado, očala, rezervno zračnico, prvo pomoč, manjši nahrbtnik z malico in pijačo za čez dan, osebni dokument in telefon.

IMG_20160403_162959Višinska razlika na poti je 800 m. Vozili bomo po asfaltni cesti, makadamski cesti in gozdnih poteh. Vzponi in spusti niso zahtevni. Dolžina ture je 55 km. Vrnili se bomo do 17 ure.
Prijave sprejema Lidija na M 031 260176 ali E lidija.pucnik@gmail.com in Matjaž M 041 837086 ali E matjaz.rebernak@gmail.com.